Tove Hagström, kulturplanerare

Tove Hagström är Sydkustens kulturplanerare

01.11.2022 kl. 08:00
Sedan början på september jobbar fil.mag. Tove Hagström som kulturplanerare på deltid på Sydkustens landskapsförbund.

Filosofie magister, psykodramatiker Tove Hagström har 1.9 börjat som kulturplanerare på deltid på Sydkustens landskapsförbund. Tove har de senaste åren arbetat som företagare och projektansvarig bl.a inom litteratur, kultur och företagande.  

- Det känns som om jag varit på väg just hit i flera år när jag samlat på mig arbetserfarenheter med kulturrelaterade uppgifter, säger Tove Hagström och fortsätter:

- Jag ser mycket fram emot att sätta mig in i vad som är på gång inom kultursektorn i hela verksamhetsområdet. Det är mycket på gång nu! Det går att ordna evenemang, och snart genomförs social- och hälsovårdsreformen som påverkar det mesta som görs i städer och kommuner. Det ska bli roligt att träffa alla kulturella nyckelpersoner i kommunerna och att tillsammans jobba vidare, framåt. Skapa nytt tillsammans – eller vidareutveckla någonting som redan finns – för att se till att det är möjligt att leva ett rikt kulturliv på svenska längs sydkusten.

I Toves arbete ingår bl.a. kultursamarbeten och – nätverk, intressebevakning, projekt men också ordkonstverksamhet då hon har ansvar för tre ordkonstgrupper. Under hösten kommer hon att träffa de flesta kulturansvariga i kommunerna i Åboland och Nyland. Var sjätte vecka hålls nätverksträffar för kulturansvariga och kontakten med övriga kulturaktörer är kontinuerlig.

För mera information, kontakta kulturplanerare Tove Hagström 045-8958689 eller tove.hagstrom@sydkusten.fi.