Skräckberättelser och konstmix på sommarens kurser

07.06.2022 kl. 23:35
Denna vecka får dryga 40 barn och unga dyka in i ordkonstens fantastiska värld
I Pargas ordnas fantasikonstlägret Parlandia med 12 ivriga deltagare. Dagslägret arrangeras av Åbolands Bildkonstskola KonsTila och Sydkustens Ordkonstskola i samarbete med Åbolands Teaterskola. Parlandia är Skärgårdens fantasistad där allt är möjligt! Under lägret får barnen arbeta med flera olika konstformer som inspirerar till att skapa egna berättelse och använda sin fantasi på olika kreativa sätt. Lägret ordnas i KonsTilas utrymmen och som ledare fungerar Paola Fraboni, Stella Tiisala, Linda Åkerlund och Mecki Ruokolahti.
 

  

På sommarkursen i Helsingfors är temat skräckberättelser. 32 ivriga och kreativa ordkonstelever har redan på ett par dagar hunnit uppleva mycket och skriva många fantastiska skräckberättelser. Korta och långa. De har jobbat med miljöbeskrivning, karaktärer, berättarperspektiv och handling. De besöker också olika ställen i Helsingfors för att få inspiration, t.ex. Nationalmuseet, Centrumbiblioteket Ode, Nordisk Kulturkontakt och Alexandersteatern. De läser Edgar Allan Poes noveller, Nattens drottning av Eva Frantz och annan skräcklitteratur och låter sig inspireras av dem. En dag letar de efter Nattens drottning, en annan dag spanar de efter spökskepp vid havet.

Stort tack till Luckan i Helsingfors för samarbete och husrum både under läsåret och nu på sommarkursen! Ordkonstlärarna Lotta Sanhaie, Hanna Lundström och Charlotta Portin hjälper deltagarna att undersöka skräckgenren med hjälp av lagom kusliga metoder!